За Мактек

Мактек Дооел е компанија од Република Македонија која се занимава со трговија на експлозиви, иницирачки средства, транспорт на експлозиви, минирање, бушење, ископ, транспорт.

Експлозивните материјали со кои тргува компaнијата се користат во рудници, каменоломи, пробивање на патишта, пробивање на тунели, минирање и уривање на разни видови карпи и објекти од јавен интерес, подводни детонации и други индустриски и јавни работи кои имаат потреба од ваков вид експлозивни продукти.

Нашиот подем се темели на професионалниот пристап и максималната посветеност на сите вработените во компанијата.

about_img

Мисија

Од самиот почеток главни приоритети на оваа компанија се безбеден и постојан развој во правец на задоволување на потребите на потрошувачите, континуирано проширување на асортиманот на производите и услугите, инвентивност во работата.

Визија

Визијата на Мактек Дооел е завземање поголемо процентуално учество во вкупната понуда на иститите и слични услуги како на  домашниот пазар така и на странските пазари.

Магацински простории

Четири статични магацински простории и еден мобилен магацин со постојани залихи, кој се наоѓаат на неколку реони во Р. Македонија

Транспорт и услуги

Мактек Дооел поседува сопствен возен парк и комплетна современа механизација.

Возила

Камион – Daf CF 85.480 KIPER 8X4 Камион – Volvo FM12 420 8X4R Теретно возило – Mitsubishi l 200
Камион – Daf  AD85MC/E5/ Камион – Scania Камион – Mercedes 904.6 sprinter
Камион –  Iveco Trakker AD340t45 Камион – Man F2000 35.403 Камион –  Iveco lot 2
Камион – Mercedes Аctros 4143 Дампер – Volvо/ А35D Товарно возило  пикап – Renualt Kangoo
Камион x 2 – Mercedes Actros 4140 Дампер –  Volvo/ А30D Автобус – Mercedes Benz

Машинерија

Багер – JCB Булдужер – Caterpillar D8H  Дупчалка – AtlasCopco  L6
Багер – Liebherr  R944 BHDSL Litronic Булдужер/Утоварувач – Caterpillar 963/18z  Дупчалка – Ranger 600
Багер –  Liebherr R954BHD Булдужер/Утоварувач – Caterpillar 963/21z  Гредер -Volvo 510 BM
Багер –  Komatsu Pc 180 lc -5k Дупчалка – AtlasCopco Roc D7 Цистерна за вода-Mercedes